Egyelőre tartja magát a BUX

Vágólapra másolva!
A nemzetközi hangulat alapján az a valószínűbb, hogy rossz napja lesz csütörtökön a pesti tőzsdének, bár a BUX a kereskedés első negyvenöt percében jól teljesített.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,74 pontos csökkenéssel, 20 613,93 ponton nyitott csütörtökön, a szerdai záró értékéhez képest ez 0,05 százaléknyi gyengülés. Utána viszont felfelé indult az index, 20 700 pontnál is járt, háromnegyed 9-kor pedig 0,26 százalékos pluszban állt.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője összességében további lefelé csúszásra számít az előző két napi esés után. Véleménye szerint gyengülést vetít előre a dollár euróval szembeni erősödése, ami nem tesz jót a részvénypiacoknak.

A hazai hírek közül kiemelte a Magyar Telekom negyedik negyedéves jelentését, amelyben a távközlési társaság a vártnál jóval alacsonyabb eredményről számolt be. Ez további eladásokat okozhat a papír piacán.

A BUX 238,25 pontos, 1,14 százalékos csökkenéssel, 20 623,67 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A nagy ázsiai tőzsdék vegyesen zártak csütörtökön. A tokiói tőzsde 225 válogatott részvényének Nikkei mutatója 1,0 százalékos csökkenéssel, a lélektani határnak számító 10 ezer pont közelében. Gyengült a szöuli Kospi is (1,57 százalékkal,) és a hongkongi Hang Seng (0,8 százalékkal), a sanghaji összetett mutató viszont 1,04 százalékkal erősödött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről