Lejtmenetben a BUX

Vágólapra másolva!
Kedvezőtlen a hangulat a nemzetközi piacokon, de a délután várható amerikai adatok akár változtathatnak is ezen. A BUX rosszabbul kezdett a tegnapi záró értékénél, és fél 10-re 21 600 pont közelébe süllyedt.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 78,64 pontos csökkenéssel, 21 732,99 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest ez 0,36 százalékos gyengülés. A kereskedés elő órájában tovább esett az index.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág-igazgatója enyhe mínuszt vár a kereskedésben. Negatív előjel az ázsiai piacok gyengülése, továbbá visszaesést vetít előre az is, hogy az euró ismét teret vesztett a dollárral szemben. A délután folyamán az Egyesült Államokból érkező hírek lehetnek meghatározóak a kereskedésre - mondta. Egyebek közt munkanélküliségi adatok és negyedik negyedévi termelékenységi adatok várhatóak csütörtökön.

A főbb európai értéktőzsdéken szerény emelkedést várnak londoni értékpapír-forgalmazók. Délelőtt óvatos kereskedés ígérkezik a Bank of England és az Európai Központi Bank kamatdöntése előtt. Mindkettőtől a rekord alacsony alapkamat további tartását várják a piacon.

A BUX 46,62 pontos, 0,21 százalékos csökkenéssel, 21 811,63 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről