Pozitív nyitás a tőzsdén a tegnapi unalom után

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,15 pontos emelkedéssel, 20 989,79 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,44 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az iránykeresés jellemzi majd a kereskedést az amerikai piacok nyitásáig. Majd ezek mozgása határozza meg az európai részvényárfolyamokat - tette hozzá.

Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója azt mondta, nehéz meghatározni a keddi kereskedés alakulását a hétfői, nagyon alacsony forgalmú nap után. A Mol a "meglepően rossz" negyedik negyedévi beszámolója után akár eshet is, de ez ellen hathat az, hogy a Merrill Lynch 17 ezer forintról 20 ezerre emelte az olajipari részvény célárát.

Összességében az egész piacra oldalazás lesz jellemző, de mindenképpen "egészségesebb" lesz a forgalom - vélekedett Csáky Attila. Hozzáfűzte: egész Európa arra vár, hogy az amerikai piacok megmutassák az irányt.

A tengerentúli piacokat több kisebb adat (New York állam feldolgozóipari indexe, a tőkeáramlási statisztikák, a NAHB ingatlanpiaci mutató) befolyásolhatja, de igazán szerdán látnak napvilágot a piacnak irányt adó, fajsúlyosabb adatok.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 165,20 pontos, 0,80 százalékos emelkedéssel, 20 898,64 ponton zárt hétfőn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről