Rövid erősödés várhat a tőzsdére

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 167,02 pontos emelkedéssel, 20 789,85 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,81 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Rota Ferenc, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője elmondta: a kedden Görögországnak ígért európai uniós támogatás hírének hatására valamelyest megtört a tőzsdéken a múlt hét óta jellemző pesszimista, eladási beállítottságú hangulat.

Joaquín Almunia EU-biztos kedden azt javasolta, hogy az uniós országok vezetői ígérjenek támogatást Görögországnak, cserébe Athén kötelezettségvállalásáért, miszerint rendbe teszi költségvetését.

Az üzletkötő szerint ez a keddi hír fordított ugyan a negatív hangulaton, azonban összességében nem várható, hogy hosszan kitart az emelkedő trend. Rota Ferenc szerint a pozitív tartományú nyitás után nem biztos, hogy megmarad a vásárlóerő a délutáni kereskedésre.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a nap folyamán enyhe pozitív tartományban történő mozgást vár. Hozzáfűzte: az amerikai és a távol-keleti indexek is erre engednek következtetni. Elmondta: szerdán további részletek láthatnak napvilágot Görögország támogatásáról, és ez később irányt adhat a kereskedésnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 322,72 pontos, 1,59 százalékos emelkedéssel, 20 622,83 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 23,6 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyamai egyaránt erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről