A plafonról visszapattanhat a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 27,92 pontos csökkenéssel, 21 602,75 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,13 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. szerint a folytatásra nézve sincs határozott irány. A nap közben megjelenő hírek közül az amerikai munkaerő-piaci adat hozhat irányt délután. Az elemző felhívta a figyelmet, hogy a BUX ismét elérte annak a sávnak a tetejét, ahonnan az utóbbi fél évben nem tudott kitörni, és innen nagyobb az esélye a lefelé fordulásnak.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szintén azt emelte ki, hogy ellenállási szinteket értek el az árfolyamok, és nem látszik erő az emelkedés folytatódására, inkább várakozás érződik a piacokon. A kereskedő szerdán unalmas kereskedésre, minimális ármozgásokra számít.

A BUX 81,34 pontos, 0,38 százalékos emelkedéssel, 21 630,67 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 18,4 milliárd forint volt, a vezető részvények közül csak az OTP ára emelkedett, a többi papír gyengült az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről