Újabb csökkenés várható a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Másfélszáz pontot csökkent a csütörtöki nyitáskor a BUX. Minimális ármozgásra, de inkább csökkenésre számítanak csütörtökön a piaci szakértők.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 155,93 pontos csökkenéssel, 21 318,86 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,73 százalékkal gyengült az index.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint piacokat mozgató hírekre nem lehet számítani nap közben. Mivel a BUX szerdai esése jelentősebb volt, mit a régiós átlag, csütörtökön várhatóan kisebb csökkenéssel kell számolni a befektetőknek a BÉT-en.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a nemzetközi piacok több hete tartó optimizmusa megtörni látszik. Ezt támasztják alá az ázsiai börzék is, mivel ott már tapasztalható a negatív hangulat: több vezető tőzsde is leadott korábbi előnyéből csütörtökön. Ennek az oka az, hogy ismét kételyek fogalmazódtak meg a kínai gazdaság teljesítményével szemben: kérdéssé vált, tartható-e a növekedési pálya.

A BUX 155,88 pontos, 0,72 százalékos csökkenéssel, 21 474,79 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyamai a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről