Hírek híján lagymatag kereskedés vár a tőzsdére

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,47 pontos emelkedéssel, 22 413,77 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,07 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint enyhe elbizonytalanodás látszik a világ tőzsdéin, és nincs markáns irányzat. Hozzátette, hogy a nap folyamán sem várhatók olyan impulzusok, amelyek érdemben befolyásolhatnák a kereskedést, az előre jelzett makrogazdasági mutatók - európai ipari termelési adatok - valószínűleg nem lesznek hatással a részvénypiacokra.

A CIB Banknál az elmúlt két nap "lagymatag" kereskedésének folytatódására számítanak, fontos adatközlések híján.

A bank reggel kiadott elemzése a keddi kereskedés érdekességeként említi, hogy a tavaly márciusban elért piaci mélypont egyéves évfordulója volt. Az S&P 500 index azóta közel 70 százalékkal emelkedett, ami a legmeredekebb egyéves emelkedés a 30-as évek közepe óta.

A befektetők várják az újabb görögországi fejleményeket. A fontosabb ázsiai tőzsdemutatók nem sokat mozdultak el szerdán az előző naphoz képest, míg a New York-i tőzsdeindexek enyhe emelkedéssel zártak kedden.

A BUX 36,42 pontos, 0,16 százalékos emelkedéssel, 22 397,30 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 19,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével enyhe erősödéssel fejezték be a kereskedést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről