Szárnyalást vár az OTP-től az egyik amerikai óriás

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 101,71 pontos emelkedéssel, 22 295,41 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,46 százalékkal erősödött. 
Vágólapra másolva!

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a nemzetközi piacokon töretlen a jó hangulat. Az amerikai tőzsdeindexek pénteken tovább emelkedtek az európai börzék zárása után is, továbbá oldódtak a görög államadóssággal kapcsolatos félelmek is egyes európai vezetők biztató kijelentéseire.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szintén emelkedésre számít. Véleménye szerint a piac húzópapírja az OTP lesz, amelyre 8000 ezer forintos célár érkezett az egyik nagy befektetési háztól. A JP Morgan eddig 6200 forintos célárat szabott a bankpapírokra, így a jelentős emelkedés nagy érdeklődést válthat ki az OTP részvényei iránt.

Pénteken nagy forgalom mellett erőteljesen emelkedett a magyar részvénypiac. A BUX 613,77 pontos, 2,84 százalékos emelkedéssel, 22 193,70 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 32,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről