A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Csúcson a hazai befektetési alapok vagyona

Vágólapra másolva!
Márciusban több mint 100 milliárd forint friss tőke érkezett a magyarországi befektetési alapokba, elsősorban lakossági befektetőktől. Az alapok összvagyona ezzel történelmi csúcsra, 3344 milliárd forintra emelkedett.
Vágólapra másolva!

Márciusban 102 milliárd forintot fektettek be a hazai befektetési alapokba - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) csütörtökön.

Az alapok összvagyona ezzel 3344 milliárd forintra gyarapodott, ami történelmi csúcs. A vagyont a tőkebefektetések mellett 82 milliárd forint hozam is növelte. A korábbi rekordot jelentő 3200 milliárd forintos összvagyont több mint két éve, 2008. február végén mérték.

A kamatcsökkentések, a márciusban meglóduló tőkepiacok, valamint az alapok közelmúltbeli magas hozamai is hozzájárultak ahhoz, hogy folytatódott a nagyarányú tőkebeáramlás az alapokba - kommentálta az adatokat Temmel András, a Bamosz főtitkára.

A Bamosz közleménye szerint a kisbefektetők a 420 befektetési alap közül a pénzpiaci, a rövidlejáratú kötvény-, az ingatlan- és a garantált alapokat kedvelik a legjobban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!