Erősödőben, de még mindig lemaradva a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 339,15 pontos emelkedéssel, 24 136,75 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 1,43 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője látványosan lemaradónak nevezte a magyar piacot, és nem csak a fejlett piacokhoz viszonyítva. Véleménye szerint a lengyel tőzsdei mutató teljesítményének eléréséhez is mintegy ezer ponttal feljebb kellene állnia a BUX-nak.

A budapesti mutató ezt a hátrányt az elmúlt napokban szedte össze, és ezért kicsi a valószínűsége, hogy hirtelen elfogynának a magyar piac eladói, ehhez hosszabb idő kell - magyarázta az elemző. Balásy Zsolt szerint összességében ugyan folytatódik az emelkedés mindenhol, de a magyar börzén ehhez még enyhülnie kéne az utóbbi napok specifikus és megmagyarázhatatlan eladói nyomásának.

Kun Szabolcs, a Quaestor befektetési tanácsadója úgy véli, hogy a keddi nagy eladói nyomás, ami lényegében az OTP-re koncentrálódott, szerdán szűnni fog. Az amerikai piacok pluszban zártak és Ázsia is nyereségben volt reggel, mindez kis emelkedést hozhat a budapesti piacon is. A Richter várhatóan korrigálja a két napon át tartó esést, míg a Magyar Telekom a részvényenként fizetendő 74 forint osztalék miatt lehet potenciális célpont a szakember szerint.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,22 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 23 797,60 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 32,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről