A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

Az euró gyengélkedését figyelik a forintpiacon

Vágólapra másolva!
Gyengélkedik az euró annak ellenére is, hogy az Európai Központi Bank kötvényvásárlással igyekszik oldani a piaci feszültséget. A forint 278 környékéről indítja a keddi kereskedést.
Vágólapra másolva!

Kereskedők szerint kedden az átmeneti kis erősödés után tovább gyengülhet a forint és a 277-282 közötti sávban mozoghat az euró árfolyama. Már hétfőn széles sávban ingadozva gyengült a forint árfolyama: délután négy órakor 278,05 forinton jegyezték az eurót a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 277 forint körüli jegyzéssel szemben.

A piaci kockázatkerülés erősödése adta meg hétfőn a nemzetközi devizapiacokon a kereskedés alaphangját a kereskedők szerint. Az euró négy éves mélypontra, 1,2233 dollárra gyengült, áttörve a 2008 végén kibontakozó pénzügyi válság idején beállított 1,2329-es éves mélypontját is.

Az euró gyengélkedését hivatott feloldani az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programja, hétfőn ugyanis 16,5 milliárd euró értékben vásárolt az egyes eurózóna-tagállamok állampapírjaiból a jegybank. A piaci várakozások átlagánál ez az összeg kisebb volt, ezért csalódást okozott a befektetők körében.

Az eurózóna május 10-én bejelentett mentőcsomagjáról apró részletek derültek ki a hétfői pénzügyminiszteri egyeztetés után. Egyelőre annyit tudni az új rendszerről, hogy az egyes országok kimentéséhez az összes többi egyhangú beleegyezése is szükséges lesz.

Az eurót 277,93, a dollárt 225,08, a svájci frankot 198,13 forintért adták kedden 8 órakor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!