Pluszban kezdett a tőzsde a nagy esés után

Vágólapra másolva!
Felfelé indult a pesti tőzsde csütörtökön. A szakértők szerint bizonytalan kereskedés várható a nap folyamán, jelentős erősödés nem valószínű.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 139,07 pontos emelkedéssel, 22 734,38 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest ez 0,62 százalékos erősödés. Fél óra elteltével 0,56 százalékos pluszban volt az index.

Bizonytalan kereskedést várnak csütörtökön az MTI által megkérdezett részvénypiaci szakértők. Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője azt mondta, a szerdai esés után csütörtökön vélhetően megpróbálják majd felhúzni az árfolyamokat a befektetők, azonban ez nem biztos, hogy sikerülni fog.

A szakértő szerint ártalmas lehet a tőzsdéknek, hogy a politikai döntéshozók mesterséges eszközökkel próbálják megakadályozni az esést a piacokon, mert amikor majd tényleg szükség lesz rá, hogy - a jelenlegi magas szinteknél sokkal alacsonyabban - az adott árfolyamoknál ne kerüljenek lejjebb a papírok, már nem lesz hatásuk ezeknek a törekvéseknek.

Hozzátette: csütörtökön publikálják az Egyesült Államokban, hogy a múlt héten miként alakult a munkanélküli segélyért először folyamodók száma, de az adat várhatóan nem lesz komolyabb hatással a piacokra.

Bizonytalan kereskedéssel számol csütörtöki elemzésében a CIB Bank Zrt.: a pénzintézet elemzői szerint az elkövetkező napokban benne lehet egy kis korrekció is, de továbbra is elég gyenge maradhat a BUX.

A BUX 715,40 pontos, 3,07 százalékos csökkenéssel, 22 595,31 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 37,6 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről