Erős kezdés a tőzsdén, bizonytalan a folytatás

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 415,48 pontos emelkedéssel, 21 291,24 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 1,99 százalékkal erősödött, a továbbiakban azonban bizonytalan az irány, főleg külföldi hírek befolyásolhatják az indexet.
Vágólapra másolva!

Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője szerint a további kereskedés iránya bizonytalan. Délután fél háromkor teszik közzé az amerikai bruttó hazai termék (GDP) első negyedévi alakulásával kapcsolatos második becslést. Ha ez jelentősen eltér az első becsléstől, akkor az megmozgathatja a piacokat - mondta Tóth Gergely.

Hozzátette ugyanakkor, hogy alapvetően továbbra is az adósságválsággal kapcsolatos hírekre figyel a piac. Szerdán kiderült, hogy Kína felülvizsgálja euróövezeti kötvény-portfólióját az egyes tagországok, így Görögország és Portugália államháztartási hiányával kapcsolatos aggodalmak kapcsán. Ha további hasonló hírek érkeznek, az erősítheti a negatív hangulatot - vélekedett Tóth Gergely.

A CIB Bank reggeli elemzése szerint a vártnál jobb makroadatok ellenére a piac szerdai mozgása nem volt meggyőző, az ingadozás továbbra is nagyon magas, ami a befektetők bizonytalanságát mutatja. Az elmúlt közel két hét 15 százalékos esése után nem meglepő egy kis emelkedés, de ez még nem jelenti feltétlenül a korrekció végét. Hozzáfűzik: Amerikában is nap végi eladási hullám tolta lefelé az indexet, ez pedig nem alapozta meg a csütörtöki kezdéshez a pozitív hangulatot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 196,21 pontos, 0,95 százalékos emelkedéssel, 20 875,76 ponton zárt szerdán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről