A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

Lendületben a forint pénteken, 280 alatt az euró

Vágólapra másolva!
Erősödéssel kezdett a forint pénteken, amely mögött az előző napi lengyel jegybanki intervenció és az eurózónából érkező kedvező hírek állhatnak. Az euró 280 alatt tartózkodik péntek délelőtt.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a lengyel jegybank beavatkozhatott a helyi pénz, a zloty védelmében - erről beszéltek a devizapiacon, bár a hírt hivatalosan nem jelentették be. A régiós hatásnak köszönhetően ez javította a forint árfolyamát is.

A nemzetközi befektetői hangulatnak jót tett, hogy a Dubai World megállapodott hitelezőivel, így a tavaly kezdődött dubaji válság megoldódni látszik. Ehhez párosul, hogy Franciaország egyrészt csatlakozott a németek akciójához, hogy költségvetésihiány-csökkentésre bírják az eurózóna tagállamait, másrészt azt tervezi, hogy alkotmányba foglalja a felelős állami gazdálkodás szabályait.

A forinttól az előző nap elért 283 feletti árfolyamhoz képest szerény erősödést várnak pénteken a kereskedők. A mozgási tartomány 278-282 forintos jegyzési tartományban valószínűsíthető az MTI szerint a hosszú hétvégét megelőző pozíciózárások és alacsony forgalom közepette.

Az eurót 279,80, a dollárt 223,63, a svájci frankot 194,36 forintért adták péntek délelőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!