Senkinek nem kellett a salgótarjáni üveggyár

Vágólapra másolva!
A másodszor kiírt pályázaton sem tudták értékesíteni a salgótarjáni öblösüveggyárat - mondta Balázs Miklós felszámoló kedden.
Vágólapra másolva!

Pályázat nem érkezett, de vannak komoly érdeklődők, akik arra hivatkozva nem adták be ajánlatukat, hogy további, megalapozott üzleti tervek szükségesek az ajánlati ár kimunkálásához - közölte a felszámoló. Két-három csoport megerősítette, hogy dolgozik a pályázaton.

Harmadszor is meghirdetik a gyárat, és ennek az értékesítésnek már "jóval nagyobb a valószínűsége" Balázs szerint.

Az R-Glass Hungary Kft. néven működő öblösüveggyárat 1,26 milliárd forintért hirdették meg, az R-Glass tartozása 1,5 milliárd forint. Salgótarján egyik legrégebbi gyárában 2009. szeptember 18-án kezdték meg a felszámolást, a cég akkor 277 embert foglalkoztatott. Azóta a dolgozók döntő többségének munkaviszonya már megszűnt, egyedül a festőüzemben foglalkoztatnak 28 embert, akik a félkész terméket címkézik, csomagolják és szállítják.

A gyár 2005-től már átélt egy felszámolási eljárást, 2006 októberében négy sikertelen pályázat után vásárolta meg az öblösüveggyárat a hárommillió forint törzstőkéjű losonci R-Glass Hungary Kft. Akkor 3,7 milliárd forintot meghaladó volt a hitelezői követelés, a felszámolás megkezdésekor 650-en dolgoztak a gyárban. A szlovák tulajdonosok 540 embert vettek át munkajogi jogutódlással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!