Szédelgő árfolyamokat várnak a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Alacsony forgalmú, iránytalan kereskedésre számítanak a piaci szakértők pénteken a pesti tőzsdén. A BUX pozitívan nyitott, a nagy részvények drágultak.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 248,37 pontos emelkedéssel, 21 661,36 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékhez képest ez 1,16 százalékos erősödés. Ötven perc elteltével, némi ingadozás után, 1,19 százalékos pluszban volt az index, a vezető részvények egy-másfél százalék körüli nyereséget mutattak.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: az előző napok trendjének megfelelően iránytalan kereskedés, "szédelgő" árfolyamok lehetnek jellemzők a BÉT-en, alacsony forgalom mellett. A Mol- és az OTP-papírok árfolyamában már nem igazán van tér az emelkedésre addig, amíg nem jön a piacokon egy határozottabb, általános emelkedés.

A CIB Bank elemzői pénteken nem számítanak érdekes kereskedésre, mivel a fejlett piacokon nem közölnek lényeges adatot. Mivel beköszöntött a nyár a főbb piacokon, és közeledik a hétvége, nem kizárt, hogy a likviditás is alacsonyabb lesz a hét utolsó kereskedési napján. A piaci szereplőket egyre inkább a jövő heti adatok kezdhetik el foglalkoztatni - fűzik hozzá.

A BUX 21,21 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 21 412,99 ponton zárt csütörtökön, a kedvezőtlen amerikai hírek hatására. A részvénypiac forgalma 20 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről