Folytatódik Brüsszel korrupciós botrányainak sorozata: újabb baloldali EP-képviselő bukott le

Vágólapra másolva!
A belga szövetségi rendőrség az Európai Ügyészség megbízásából vizsgálatot indít Hilde Vautmans európai parlamenti képviselő (Open VLD) ellen. A vizsgálat uniós forrásokkal való visszaélés gyanúja miatt indult el.
Vágólapra másolva!

Vautmans korábbi alkalmazottai májusban arról számoltak be a Knacknak, hogy 

az Európai Parlamentben végzett saját munkakörükhöz nem kapcsolódó feladatokat kellett elvállalniuk, ami tilos. 

Az európai ügyészség ezután felkérte a szövetségi rendőrséget, hogy indítson nyomozást az ügyben- számolt be a VRT.be

Vautmans tagadja a vádakat
 A Knack szerint Vautmans - akit a június 9-i választásokon újraválasztottak európai parlamenti képviselőnek - tagadta a volt alkalmazottai által felhozott vádakat, és hangsúlyozta, hogy egyikük sem tett ellene feljelentést, a nyomozásról is a sajtóból értesült.

A képviselő kijelentette, hogy az uniós pénzeszközöket mindig a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően használta fel. A nyomozás kapcsán hozzátette, teljes mértékben együtt fog működni a hatóságokkal, és sürgette, hogy minél előbb meghallgassák - írja a Mandiner.

A brüsszeli korrupciós botrányokat illetően nem Hilde Vautmans esete az első. Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, egy rendőrségi nyomozás keretén belül már tartóztattak le  európai parlamenti képviselőket korrupció, pénzmosás és bűnszervezetben való tagság vádjával. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről