Kedden is mínuszban a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A hektikus hétfői mozgás után ígéretesen kezdett, aztán lefelé indult a tőzsdeindex Budapesten. Megnuygvást a kormány akciótervének bejelentésétől várnak a szakértők.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 225,68 pontos emelkedéssel, 21 418,18 ponton nyitott kedden, a hétfői záró értékéhez képest 1,06 százalékot erősödve. Pár perc múlva azonban lefelé indult az index, fél óra elteltével már csak 21 317,49 ponton, 0,59 százalékos mínuszban állt.

Vegyes árfolyammozgást várnak az MTI által megkérdezett szakértők, szerintük megnyugvást csak az hozhat a piacon, ha kiderül, hogy a kormány milyen konkrét lépéseket tesz a 3,8 százalékos GDP-arányos hiány tartásáért.

A nyitás előtt megkérdezett Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője óvatos emelkedést prognosztizált a nemzetközi hangulat nyomán. Hétfőn az amerikai indexek nagyobb esésben zártak, de kedden az ázsiai indexek - Kína kivételével - már felfelé mutattak. A devizák is megnyugodni látszanak, mindezek alapján óvatos emelkedés várható a részvénypiacokon is - tette hozzá.

Jó hírnek nevezte, hogy a Morgan Stanley felemelte az OTP célárát 5700 forintra, és alulsúlyozottról tartásra minősítette a bankrészvényt. Enyhíti a rossz hangulatot, hogy a kormány letett a magánnyugdíjpénztárak államosításról, mert már a terv is bizonytalanságot okozott a piacon - említette Kovács Attila.

A BUX 96,43 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 21 192,50 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 62,6 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről