A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

Dow Jones: Árthat a forintnak a kormány és a jegybank széthúzása

Vágólapra másolva!
Amerikai elemzők szerint árthat a forintnak a kormány költségvetési politikáját övező bizonytalanság is, de egyelőre stabilizálódni látszik a forint/euró árfolyam a 275-ös szint körül.
Vágólapra másolva!

Az eurót és az európai értékpiacokat károsító bizalmatlanság az utóbbi hetekben megnehezítette a közép-kelet-európai valuták sorsát is. A forint eddig elég jól tűrte a viszontagságokat. Az április végi 265/euróról a múlt hónap első hetében mintegy 285/euróig gyengült, de azóta mindinkább stabilizálódott 275/euró közelében.

Innen ezentúl sem várható jelentős elmozdulás, de a kockázatot növeli a kormány és a központi bank széthúzása. A bank elnöke szerint árthat a gazdasági teljesítménynek a bizonytalanság a kormány költségvetési politikája felől, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség. A forint kedden 0,06 százalékkal, a zloty 0,09 százalékkal, a cseh korona 0,19 százalékkal erősödött az euróval szemben.

Szerda reggel a forint 276,26/euró volt vételi oldalon, kissé jobb a keddi késői 276,63/eurónál. 195 forintot kérnek egy svájci frabkért a bankközi devizapiacon, a forint/dollár árfolyam pedig 226,3 szerdán fél nyolc körül.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!