Kínából Győrbe helyezne át gyártást a vasúti modelleket gyártó Märklin

Vágólapra másolva!
A németországi központi üzembe és győri gyárába helyez át termelést Kínából a vasúti modelleket gyártó német Märklin, miután kínai beszállítója felmondta a német vállalattal a szerződést.
Vágólapra másolva!

Német lapbeszámolók szerint a Sanda Kan kínai céget átszervezik, és a jövőben csak a nagy ügyfelekre fognak koncentrálni, ezért 60-80 partnerükkel felmondják a megállapodásokat, köztük a Marklinnel is.

A kínai cég a beszállítások révén a Märklin forgalmából 25 százalékkal részesedik, ezt a kiesést kell pótolnia a két Märklin-gyárnak, ami igen jól jöhet nekik, hiszen a cég fizetésképtelenné válása miatt mindkét üzemben létszámleépítéseket hajtottak végre.

A 150 éves Märklin, Európa legpatinásabb vasútmodell-gyártója tavaly februárban jelentett fizetésképtelenséget a gazdasági világválság, valamint a gyártókat már régóta nagy nyomás alatt tartó elektronikus játékok egyre erősebb versenye miatt. A céget csődgondnokság alá helyezték, átszervezéseket hajtottak végre, amelyek eredményeképpen már nyereséget termel a Märklin, és az idén 120 millió euró bevételt vár, annyit mint a válságot megelőző évben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!