Erősen nyitott pénteken a tőzsde

Vágólapra másolva!
Bőven egy százalék feletti mértékben erősödött péntek reggel a BUX a csütörtöki záráshoz képest. A szakértők ugyanakkor nem látnak sok esélyt a tartós jó szereplése, különösen, ha délután kedvezőtlen hírek érkeznek Amerikából.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 255,86 pontos emelkedéssel, 21 091,80 ponton nyitott pénteken, a csütörtöki záró értékéhez képest ez 1,23 százalékos erősödés. Húsz perccel a kereskedés kezdete után 1,27 százalékos pluszban állt az index.

A CIB Bank elemzése szerint az amerikai piac csütörtöki zárásakor már egy pozitívabb hangulat vezérelte a piacokat, és az európai határidős indexek enyhe emelkedést jeleznek előre. Pénteken közlik az Egyesült Államokban a júniusi amerikai munkaerőpiaci statisztikákat, a piac esést vár az álláshelyek számában, de ha az adat a vártnál is rosszabb lesz, gyengélkedhetnek a részvények - áll az alemzésben.

A Raiffeisen napi részvénypiaci hírlevelében azt írták a bank szakértői, hogy a hazai piac továbbra is "jobban néz ki", mint a vezető indexek, továbbra is felülteljesítő, ilyen környezetben azonban "túl sok esélye nincsen az érdemi erősödésnek".

A BUX 214,49 pontos, 1,02 százalékos csökkenéssel, 20 835,94 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 29,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a stagnáló Mol kivételével estek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről