A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Egy kalauzon mutatja be a Financial Times a magyar frankhitelesek gondjait

Vágólapra másolva!
A neves londoni gazdasági napilap, a Financial Times egy vasúti kalauz példáján mutatja be a magyar svájcifrank-hitelesek problémáit csütörtöki írásában.
Vágólapra másolva!

"Majdnem minden este Beleznói János, amikor hazatér munkájából, bekapcsolja a számítógépét és megnézi az aznapi eseményeket a devizapiacon. Mániája furcsának tűnhet egy kalauztól" - kezdi cikkét a Financial Times magyarországi riportjának szerzője.

Az írás bemutatja, hogy a hazai hitelek közel 70 százaléka devizaalapú, ebből is a többség svájci frankban vette fel a kölcsönt. Az alacsony kamatai miatt rendkívül népszerű frankhitel azonban megdrágult a válságban hullámzó árfolyamok miatt, és ez 1,7 millió magyar pénztárcáján érződött meg.

A cikk felidézi, hogy a 160-170 forintos frank az elmúlt hetekben 218 forint fölé került, s egy elemzőre hivatkozva azt írja, hogy ez a magyar gazdasági növekedésből 2,5 százalékpontot vett el. A szerző szerint a drágulás a kalauz 17 000 forintos törlesztőrészletét 23 000 forintra repítette.

A kormány gazdaságpolitikai lépéseit is ismerteti a cikk: a frissen megválasztott Fidesz első intézkedései között tiltotta be a jelzálog bejegyzését devizahitel esetén, tervezi egy eszközkezelő alap felállítását a bedőlő hitelű ingatlanok kivásárlására, illetve támogatja a forinthitelre való áttérést is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!