A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:15TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Este is folytatja menetelését a forint

Vágólapra másolva!
Több forinttal gyengültek a legfőbb devizák a keddi kereskedésben, a leglátványosabban a devizahiteleseket leginkább érdeklő svájci frank lett olcsóbb. Este sem állt meg a forint erősödése, így az euró már 282 forintot közelítette este fél nyolckor.
Vágólapra másolva!

Erősödésről szólt a keddi forintkereskedés, miután több egységgel olcsóbbak lettek a főbb devizák. Az euró 282,2 forint volt este fél nyolckor a reggeli 286 fölötti szinthez képest, míg a dollár 217,8 forintot ért, reggel még 220 fölött jegyezték.

A leglátványosabb erősödést azonban a svájci frank mutatta, amely 209,5 forint fölötti szinten kezdte a napot, majd a délutáni megtorpanás után estére a 205-ös szintet is átlépte, fél nyolckor 204,87 forintot ért. A nagyobb gyengülés mögött áll az is, hogy az euró erősödött a frankkal szemben.

Elsősorban a kedvező nemzetközi befektői hangulat miatt drágul a forint: a piaci szereplők ugyanis szívesebben vásárolnak a kockázatosabbnak tartott piaci eszközökből. Hozzájárult a folyamathoz az is, hogy jól sikerült a keddi állampapír-aukció.

A kötvényeladás azért fontos, mert a Nemzetközi Valutaalappal történő tárgyalások megszakadása, illetve a kormány azon szándéka, hogy nem vesz fel új hitelt, ráijesztett a piacra. Elemzők azt sem tartották kizártnak, hogy a hitelminősítők leminősítik Magyarországot.

Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője azonban elmondta, hogy a forgalom alacsony, azaz nincs komoly vásárlói erő a piacon, csak a hangulat miatt erősödik a többi térségbeli devizával együtt a forint. A Takarékbank elemzői reggeli piaci kommentárjukban azt írták, hogy nap hátralevő részében a 283-284 forintig süllyedhet az euró árfolyama.

A Raiffeisen elemzése szerint a hitelminősítők negatív kilátáson tartják Magyarországot, amely a jövő évi 3 százalék alatti hiánycél felpuhítására törekszik. A kockázatok miatt egy negatív befektetői hangulat elérkeztével ezért a forint jelentősen gyengülhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!