Enyhe visszaeséssel kezdett a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 37,61 pontos csökkenéssel, 22 643,78 ponton nyitott pénteken, ami a csütörtöki záró értékéhez képest 0,17 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Gyenge kezdés után az amerikai GDP adatra várnak a befektetők pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, hasonlóan a nemzetközi tőzsdékhez - mondták szakértők. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője enyhe negatív kezdést vár. Az elemző ugyan számol azzal a lehetőséggel, hogy optimista hangulatban a részvényárfolyamok átléphetik azt a sávtetőt, amit az utóbbi napokban ostromoltak, de erre utaló jeleket nem lát.

Gyenge nyitásra, visszafogott kereskedésre számít Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. befektetési tanácsadója. A "mínuszos nyitás" amerikai, de főleg az ázsiai piac esése miatt várható. A szakértő szerint pénteken az amerikai GDP-adatok mozgatják majd a piacot. Ez, és a csütörtökön közzétett amerikai munkanélküliségi számok adnak majd irányt a kereskedésnek. Az adat közzétételéig a befektetők minden bizonnyal kivárnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!