Jól kezdett a forint, 210 alatt a svájci frank

Vágólapra másolva!
Pénteken jó erőben kezdett a forint, a svájci frank 210 forint alá került, az euróval 280 forint alatt kereskedtek.
Vágólapra másolva!

Pénteken déután fél kettőkor egy euróért 279,90 forintot kértek a bankközi devizapiacon, egy dollár 220,75 forintba került, egy svájci frank pedig 209,60 forintot ért. Reggel óta gyakorlatilag mozdulatlan maradt a magyar pénz árfolyama.

"Fordulat következett be a nemzetközi hangulatban, kifulladt a június végi, illetve július eleji eladói nyomás, a befektetők a pozitív hírekre figyelnek, és optimisták a jövő héten kezdődő amerikai gyorsjelentési szezonnal kapcsolatban" - fogalmazott reggeli kommentárjában Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője, aki szerint a Romániának és Ukrajnának megszavazott újabb IMF-hitelrészlet a régióval kapcsolatos bizonytalanságokat is enyhítette.

Az euró már csütörtökön délután is megfordult 280 forint alatt, a svájci frankot pedig nagyjából 210 forinton jegyezték. A 280 forintos euró árfolyam az a szint, ami alatt két hete, és a június 4-i Szijjártó-bejelentés előtt járt a magyar fizetőeszköz. Röviddel 20 óra előtt az euró 280,05 forint volt a reggeli 282,77 forinttal szemben.

Csütörtökön reggel tíz órakor egy euróért még 282,20 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon, egy dollár 223,20 forintba került, egy svájci frankért pedig 211,40 forintot kértek a kereskedők.

A forint csütörtöki napjáról itt olvashat részletesen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!