A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Negyvennyolc szállodájától válik meg az Accor

Vágólapra másolva!
Az Accor-lánc 48 szállodáját értékesíti, a bevételből adósságállományát csökkenti a társaság, de az eredmény növekedését is várják a tranzakciótól.
Vágólapra másolva!

Az eszközök racionalizálása keretében az Accor szállodalánc bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá 48 európai szállodát érintő ingatlan tranzakcióról, összesen 367 millió euró értékben. A szándéknyilatkozat 31 franciaországi, 10 belgiumi és 7 németországi szálloda eladására vonatkozik. Az összesen 6300 szobára kiterjedő tranzakcióban érintett szállodák a Novotel, Suite Novotel, Ibis és Etap Hotel márkanevek alatt működnek. Közöttük hat szálloda 2009-ben és 2010-ben nyílt meg: a Novotel Munich Airport, az Ibis Stuttgart Airport, valamint három Etap Hotel Belgiumban és Franciaországban, illetve az Ibis Roissy Charles de Gaulle 216 szobás új szárnya.

A tranzakció végrehatására még az év vége előtt sor kerül két befektető által alakított konzorcium részvételével. Az egyik befektető a Predica, a Crédit Agricole Assurances leányvállalata, a másik a Fonciére des Murs, a Fonciére des Régions leányvállalata. A szerződés kiterjed egy 47,6 millió eurós felújítási program finanszírozására is, amelyből 33 millió eurót az új tulajdonos fedez. A megállapodás lehetővé teszi az Accor számára Etap Hotel és Ibis szállodai szobák új generációjának kiépítését több mint 40 szállodájában.

A tranzakció 282 millió euróval javítja az Accor csoport forgóeszköz állományát, s ezzel lehetővé teszi adósságainak csaknem ugyanilyen összegű csökkentését ebben az évben, valamint évi mintegy 3 millió euróval több adózás előtti eredményt is várnak tőle.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!