A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Megtört a forint szerdai lendülete

Vágólapra másolva!
A forint szerdai erősödését csütörtökön enyhe korrekció követte. Késő este 219 forint alatt jegyezték a bankközi devizapiacon a svájci frankot, és 285 forint alatt volt az euró. Egy dollárárt este kilenc után 222,02 forintot kértek.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön este kilenc után 284,33 forintot ért egy euró, ami némileg gyengébb, mint a kora reggeli 283,70 forintos árfolyam. A hazai pénz, köszönhetően a kedvező amerikai adatoknak, erősödni tudott, szerda reggel még 287 forintot kértek egy euróért, csütörtökön pedig kora reggel és késő este között már a 283,7-es és 285,3-as sávban mozgott az árfolyam.

A dollárral szemben 226 forintról indult szerdán a jegyzés, majd egyre olcsóbb lett a zöldhasú, csütörtökön három óra előtt nem sokkal 222,46 forinton jegyezték a dollárt, késő estére pedig 222, 01 forinton jegyezték.

A devizahitelesek számára kritikus svájci frank árfolyama visszatért 220 forint alá: a szerda reggel még 223 forintos ár csütörtöki hajnalban 218 forint alatt is megfordul, fél tízre azonban újra 219 fölé került. Csütrötökön nem sokkal három óra előtt 219,61 forinton jegyezték, késő este pedig a 219-es szint alá került, 218,92 forinton jegyezték. Szerdán késő este azonban még ennél erősebb volt, akkor 218,3 forintot ért egy svájci frank.

A Raiffeisen Bank devizapiaci elemzése szerint a befektetői aggodalom nem szűnt meg - a szerdai kedvező amerikai adat csak mérsékelte azt. A fejlett piacokon a kötvények hozamainak esése megállt, sőt komolyabb korrekciót is tapasztalni, ami azt mutatja, hogy a befektetők több pénzt kérnek egy-egy kötvény megvásárlásáért cserébe, vagyis némileg kockázatosabbnak tartják a papírokat.

A bank szerint a másik aggodalomra okot adó adat az arany árának emelkedése, ugyanis ez azt mutatja, hogy a befektetők a biztonságos nemesfémben jobb üzletet látnak, mint az állampapírokban. Az arany unciánkénti ára 1250 dollár felett is járt.

A Raiffeisen bank elemzői szerint további forinterősödés nem várható. 282,2-286,4 forint közötti euróárfolyamot valószínűsítenek, amelyben 285 forintos centrum körül fog mozogni az euró.

Kereskedők a szerdán megindult erősödést nemzetközi fejleményekkel magyarázták, egyebek mellett azzal, hogy jó makroadatok érkeztek az Egyesült Államok feldolgozóiparáról. Ettől jobb kedvre derültek a befektetők, kérdés azonban, hogy meddig tart kockázatvállalási hajlandóságuk javulása. Ha romlik a hangulat, akkor az euróárfolyam akár 290 forintig is felmehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!