A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Újra 280 forintos árfolyamnál járt az euró

Vágólapra másolva!
Fokozatosan erősödött a forint az euróval szemben hétfőn, délután negyed hat körül már a 280 forintos szint közelében járt a közös pénz. A dollár és a svájci frank ugyan kisebb mértékben, de szintén olcsóbb lett.
Vágólapra másolva!

Erősödött a forint az euróval szemben hétfőn. A reggeli árfolyam még 282 forint fölött volt, ehhez képest délután negyed hat utánra 280 forint közelébe került az euró jegyzése.

A dollárért reggel még 215,5 forintot fizettek, délutánra 214 forint alá került a jegyzés. A svájci frank délutánra 213 forint alá került, míg nap közben efölött járt az árfolyam átmenetileg a 214 forintot is átlépve.

A hét vége folyamán és hétfőn az európai kereskedés kezdetének közeledtével is alig változtak a főbb devizaárfolyamok, mert a tokiói piacok zárva tartása miatt csökkent az ázsiai kereskedés forgalma.

A szakértők szerint irány keresés és várakozás jellemzi a pénzpiacokat. Sokan a FED következő ülésének döntéseire várnak. Többen úgy vélik: szóban forgó döntések a monetáris lazítás irányába hatnak majd. Ez pedig nagyobb kockázatvállalási hajlandóságot eredményezhet.

Mások éppen ellenkező véleményen vannak. Az eurózóna negatív hírei - például az Írországi helyzet bizonytalansága - a kockázatvállalási kedv ellen hat a befektetőknél. Mindez azonban hétfőn még érdemben nem befolyásolta a kelet-európai devizák árfolyamait - közölték az MTI által megkérdezett pénzpiaci kereskedők.

A piacon az eurót egy kissé sérülékenynek tartják az elmúlt héten az írországi költségvetés miatt felmerült aggodalmak miatt, de alapjában véve eseménytelen kereskedésre számítanak a Fed monetáris tanácsának keddi üléséig. A héten várható makrogazdasági adatoktól sem számíthat sok támogatásra az euró, várhatóan az Ifo német gazdaságkutató intézet hangulatindexe is romlást jelez majd.

A Raiffeisen Bank szakértői devizapiaci hírlevelükben is azt írták, hogy a holnapi Fed-kamatdöntésre várnak a piacok. A bank kereskedői reggeli riportjukban az euró árfolyamát 280,90 és 283,90 forint közé várták, a forint erősödése ennél nagyobb mértékű volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!