A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az APEH véget vet a tömeges vagyonosodási vizsgálatoknak

Vágólapra másolva!
A Napi Gazdaság szerint a jövőben nem indít tömeges méretekben vagyonosodási vizsgálatokat az adóhivatal.
Vágólapra másolva!

A folyó ellenőrzéseket még befejezi az adóhivatal, ám kampányszerűen nem indít tömeges vagyonosodási vizsgálatokat a jövőben. A hivatalos indoklás szerint az APEH csak indokolt esetben rendel majd el vizsgálatot - derül ki a Napi Gazdaság hétfői számából. Az APEH szerint a vagyonosodási vizsgálat csupán az egyik ellenőrzési módszer, és nem önálló vizsgálati terület, ezért statisztikai adatok nincsenek arról, hogy ezzel a módszerrel mennyi ellenőrzés fejeződött be.

A vagyonosodási vizsgálatokat Gyurcsány Ferenc rendelte el miniszterelnökként, éves szinten tízezret, míg korábban mindössze néhány száz ilyen ellenőrzést végeztek a revizorok. Az vizsgálatokat sok kritika érte, mert az előírt esetszám miatt sok olyan magánszemélyt is vizsgált az APEH, akik nem követtek el adócsalást. Például olyan fiatal párnál is végeztek vagyonosodási vizsgálatot, akiknek a családtagjai dobták össze a használt autó megvásárlásához szükséges néhány 100 ezer forintot. A vizsgálatokat technikai oldalról is kifogások érték, az adóhivatal nem fogadta el a készpénzes tranzakciókat, csak a bankszámlás ügyleteket, ráadásul vita volt arról is, hogy az adott életvitel finanszírozásához mekkora összeggel kell rendelkezni a vizsgált adózónak.

A kritikák ellenére az adómorált javították a vizsgálatok: 2005 és 2008 között az átlagjövedelem 1,59 millióról 1,88 millió forintra emelkedett; azok körében, akiket vagynosodási vizsgálat alá vont az APEH az átlagjövedelem 2,6 millióról 3,3 millióra nőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!