A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Tíz forinttal lett olcsóbb a dollár a héten

Vágólapra másolva!
A forint valamennyi külföldi kulcsdevizával szemben erősödött pénteken elsősorban a kedvező nemzetközi befektetői hangulat miatt. A dollár a pénteki kereskedésben 4, hétfőhöz képest pedig 10 forinttal lett olcsóbb.
Vágólapra másolva!

Pénteken este éjfél előtt néhány perccel egy euró 277,84 forintot ért, egy dollár 205,37 forintba került, egy svájci frankért pedig 208,9 forintot kértek a devizakereskedők.

Az euró 280 forint fölött kezdte a napot, és a dollár, illetve a svájci frank is olcsóbb lett. Az amerikai devizát reggel még 209,80 forinton jegyezték, kora délután 206,30 forintnál tartott az árfolyam; a frank kurzusa pedig 212,50 forintról indult. Vagyis az euró és a frank 2, a dollár pedig több mint három forinttal lett olcsóbb pénteken; a hétfői szintekhez képest az amerikai fizetőeszköz vesztesége pénteken elérte a tíz forintot: hétfőn reggel még 215,50 forintba került egy dollár.

Jó a hangulat a piacokon

A fokozatos erősödés elsősorban a kedvező nemzetközi befektetői hangulattal magyarázható, amihez hozzájárult, hogy a péntek délelőtt publikált, a német gazdaság állapotát és kilátásait jelző müncheni Ifo gazdaságkutató intézet indexe a vártnál jobb lett. A kedvező mutató, a részvénypiacokon kialakult optimizmus és az New York-i tőzsdék nyitás utáni emelkedése a kockázatvállalási hajlandóság növekedését jelzi, ennek velejárója, hogy a dollár lejtőre került az euróval szemben, a reggel még 1,3340-nél ingadozó keresztárfolyam este már 1,3469-nél járt.

Devizapiaci szakértők már reggel megelőlegezték a forinterősödést, mondván, a nemzetközi hangulat mellett a forintot támogatja a sikeres csütörtöki államkötvény-aukció mellett a szintén csütörtökön bejelentett 900 millió euró értékű Audi-beruházás is.

Csütörtökön egyébként a nap elején még erősödött a forint, később azonban romlott a nemzetközi hangulat, így a negatív irányba változott az árfolyam, ezzel 280 forint fölé került a jegyzés, majd estére faragott hátrányából a magyar deviza. A forint a csütörtöki irányváltás előtt fokozatosan erősödött, hétfőn még 282 forint felett jegyezték az eurót, majd a kurzus szerdán a 278,10-es szintet is érintette, ami öthetes csúcsnak felelt meg. A dollárt hétfőn még 215 forint körül, a svájci frankot 213-14 forinton jegyezték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!