Öntözőrendszert létesít a Csányi Sándorhoz köthető Dalmand Zrt.

Vágólapra másolva!
A Dalmand Zrt. jövő márciusra öntözőrendszert hoz létre, amely a hibridkukorica-földeket fogja ellátni.
Vágólapra másolva!

Közel 600 millió forintos beruházással öntözőrendszert épít ki a Dalmand Zrt., a folyamatban lévő fejlesztés 560 hektár öntözését biztosítja majd. A beruházáshoz, amely 2011. március végére fejeződik be, 35 százalékos európai uniós támogatást nyert el a zrt. - mondta Ádám János, a cég vezetője.

Az 560 hektáros területen jelenleg hibridkukoricát termesztenek, de vetésforgóban később más növényi kultúrákat is öntöznek majd. A cégvezető hozzátette: a fejlesztéssel elsősorban a termésbiztonság javul. A jelenlegi szélsőséges időjárási viszonyok között olyankor is hasznos az öntözés, amikor sok csapadék van. Példaként említette, hogy idén a jelentős mennyiségű eső ellenére a hibridkukorica termékenyülési időszakában meleg, száraz idő volt.

A Dalmand Zrt. - a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségében lévő Bonafarm-csoport tagja - 2009-ben 5,4 milliárd forintos árbevételt ért el. A társaság 8800 hektáron folytat növénytermesztést, az őszi búza, a kukorica és az olajos növények mellett meghatározó a vetőmagtermesztése. A hibridkukoricát a cégcsoport bólyi üzemében dolgozzák fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!