A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az ír leminősítés a tőzsdének is árthat

Vágólapra másolva!
Kis csökkenéssel indított, majd a pozitív tartományba emelkedett a pesti tőzsde részvényindexe péntek reggel. A kereskedők alacsony forgalom, legfeljebb a spekulánsok mozgolódására számítanak, de az ír leminősítés kedvezőtlen hatása esetleg érezhető lehet.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 13,08 pontos csökkenéssel, 21 202,70 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest ez 0,06 százalékos gyengülés, de háromnegyed óra elteltével már több mint 0,2 százalékos pluszban volt az index.

A Concorde Értékpapír Zrt. elemzője, Balásy Zsolt az MTI-nek azt mondta, a nemzetközi piacokhoz hasonlóan eseménytelen kereskedésre lehet számítani. Néhány kis papírban lehetnek aktívak a spekulánsok, "más úgysem kereskedik már idén" - vélekedik az elemző.

Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. vezető befektetési tanácsadója felhívta a figyelmet arra, hogy a Moody's éppen most minősítette le Írországot, ami miatt a nemzetközi piacokon eladói nyomás alakulhat ki. Ilyen esetben ugyanis a befektetési alapoknak záros határidőn belül értékesíteniük kell az adott ország értékpapírjait - magyarázta a tanácsadó.

A CIB elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy pénteken nem várható jelentős piacmozgató adat közzététele sem Amerikában, sem Európában.

A BUX 67,93 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel 21 215,78 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen alakult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!