A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lendületben a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
Jól kezdett szerdán a BUX és az OTP. Az MTI által megkérdezett elemzők szerint alacsony forgalomra lehet számítani a nap folyamán.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,95 pontos emelkedéssel, 21 242,32 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest ez 0,44 százalékos erősödés. Bő egy óra elteltével már 1,3 százalékos pluszban volt az index.

Szatmári Tanmás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint a budapesti részvénypiacon a keddihez hasonlóan nem várható nagy forgalom, ennek hiányában nagy árfolyammozgásra sem lehet számítani.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a BÉT-en továbbra sem történik semmi, de az OTP árfolyama a keddi, váratlan 2 százalékos zuhanását a zárásban szerdán korrigálhatja. (Az OTP-papír a kereskedés kezdete után egy órával valóban az egyik legjobban teljesítő részvény volt, 1,3 százalékos nyereséggel.)

A CIB Bank elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyar kiskereskedelmi forgalom adata délelőtt érkezik, majd délután az amerikai lakáspiaci adat lehet érdekes, az igazán fontos amerikai statisztikákra azonban csütörtökig várni kell. A keddi erősödés után szerda reggel az ázsiai piacok egy részénél kis visszaesés következett, és az európai határidők is kivárást jeleznek.

A BUX 89,09 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 21 148,37 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!