A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Enyhe emelkedéssel zárta az évet a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,61 pontos, 0,14 százalékos emelkedéssel, 21.327,07 ponton zárt pénteken. Egy év alatt 100,06 ponttal, 0,47 százalékkal emelkedett az index értéke.
Vágólapra másolva!

A Mol árfolyama 0,07 százalékkal 20 790 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,08 százalékkal 5020 forintra nőtt. Az Egis és a Richter 0,1 százalékkal, a Magyar Telekom 0,6 százalékkal emelkedett. Az év utolsó rövidített napján a kereskedést délben befejezték.

A részvénypiac forgalma nagyon alacsony volt, mindössze 2,8 milliárd forint értékben születtek üzletek, míg az év egészében, az átlagos napi forgalom 22,1 milliárd forint volt.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta, hogy napon belül emelkedés jellemezte a részvénypiacot, a kereskedés végén azonban lehúzták az árfolyamokat. A vezető papírok közül a legjobban a Mol tartotta magát. A piac végén kis élénkülés látszott a Magyar Telekom, valamint az Elmű és az Émász piacán, ezeknél a papíroknál lehetett tetten érni az év végi záróár beállítását.

Az Erste üzletkötője 2011-ben mindenekelőtt a forgalom élénkülését várja. Hozzátette, hogy Magyarország iránt kivárás érződik a befektetők részéről, és a magyar piac alulteljesítőnek számít. Úgy vélte, ha az új év elején a magyar események irányítják a piacot, akkor a februárra ígért újabb reformlépések bejelentése előtt nem várhatók nagy változások. Valószínűbbnek tartja azonban, hogy a nemzetközi események, mindenekelőtt az eurózóna stabilitásával kapcsolatos tényezők alakítják majd az árfolyamokat jövőre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!