Nő a magyar ügyfelek száma a szlovákiai bankokban

Vágólapra másolva!
Egyre több magyar cég és magánszemély nyit számlát a szlovákiai pénzintézetekben - írja csütörtöki számában az Új Szó című pozsonyi napilap.
Vágólapra másolva!

Az Új Szó című napilap szerint emelkedik a szlovák bankok magyar ügyfeleinek száma. A lap szerint a bankok - az osztrák pénzintézetektől eltérően - nem csalogatják tudatosan a magyar klienseket, és a számlanyitás "valószínű oka a betétek biztonsága".

"Ügyfeleink között magyar cégek és magánszemélyek is találhatók, számuk az elmúlt három évben folyamatosan nőtt" - mondta Boris Gandel, a Tatra banka szóvivője, hozzátéve, hogy abszolút számokat nem közölhet. A Tatra bankánál szerinte az elmúlt 3 évben a magyarországi céges ügyfelek száma 113 százalékkal, a privát ügyfelek száma pedig 194 százalékkal nőtt.

Eva Sagálová, a Postabank szóvivője szerint bankjuknál a külföldi ügyfelek aránya az egy százalékot sem éri el, magyarországi ügyfélből pedig csak pár tucatot számoltak össze. "Ez utóbbiak száma az utóbbi évben csekély mértékben nőtt" - nyilatkozta Sagálová.

Juraj Stefanovic, a CSOB képviselőjének elmondása szerint bankjuknál a magyarországi ügyfelek száma márciustól 225-tel nőtt, a Szlovák Takarékpénztárnál - Stefan Frimmer szóvivő szerint - azonban nem tapasztaltak érdemi változást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!