A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Veszélyes játékokat és napszemüvegeket tiltott be a hatóság

Vágólapra másolva!
Több termék, köztük két játék pisztoly, egy játék elefánt és úszógumi forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság regionális felügyelőségeinek szakemberei országszerte tartott ellenőrzéseik során több veszélyes terméket találtak.

A hatóság közölte, az alábbiakban felsorolt termékek forgalmazása jogsértő, a fogyasztók a már megvásárolt termékeket a vásárlás helyére vihetik vissza, a vételár visszatérítését kérve.

Betiltott termékek

Az NFH döntése szerint ki kell vonni a forgalomból a Cloud Sunnies márkanevű, 80374 azonosítójú, egy kiskunlacházi kínai diszkontban forgalmazott napszemüveget, mert a termék rendeltetésszerű használata látáskárosító hatású és balesetveszélyes, ami a veszélyek szempontjából mérsékelt kockázatot jelent a felhasználókra nézve. A budapesti Skála Metro áruházban talált két One and One márkanevű, 09051, illetve JZ 08-005 típusszámú napszemüveget is betiltotta a hatóság, mondván, a szemüvegek balesetveszélyesek, nem megfelelő kialakításuk miatt használatuk a hatóság szerint súlyos kockázattal jár.

A tiltólistán szerepelnek játékok is: az egyik pécsi áruházban talált Cartoon Network - 1394434 BEN 10 jelölésű - úszógumit azért nem szabad forgalmazni, mert a gyermekek szokásos viselkedését feltételezve egészségkárosodáshoz vezethet a termék használata. A No 668 modellszámú Toys felhúzható - egy karcagi kínai diszkontban kapható - játék elefánt pedig azért kapott piros jelzést a hatóságtól, mert a játékból kinyúló tengely megszúrhatja a gyerekeket.

A BRTY-10040 modellszámú Commandos és a No. 5595 modellszámú West Word Gun játékpisztolyt is tiltólistára került, mert a lövedékek tapadókorongja a megengedettnél kisebb erő hatására leválik. Mivel a tapadókorong mérete az ilyen típusú lövedékekre meghatározott biztonságos méretnél kisebb, ezért lenyelhető, illetve belélegezhető, ami miatt a játék fulladásveszélyt jelent a gyermekek számára. (Előbbi játék pisztolyt egy újpesti, utóbbit pedig egy XVIII. kerületi üzletben lehet kapni.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!