Font Sándor: Érdemes kihasználni a német dioxin-botrányt

hentes, magyar húsipar, német dioxin-botrány
Vágólapra másolva!
Font Sándor fideszes képviselő szerint ki kellene használni a németországi dioxin-botrányt, hogy a magyar termelők piacot szerezhessenek.
Vágólapra másolva!

Font Sándor szerint a hazai fogyasztók biztonsága miatt korlátozták a német sertéshús forgalmazását, amelyet a Németországban kirobbant dioxin-botrány idézett elő - írta a Magyar Nemzet. "A lépés tehát nem arról szól, hogy diszkriminálunk egy országot" - mondta a Font.

Hozzátette azonban, hogy "ugyanakkor a hazai termelőknek mindenképp érdemes kihasználni a helyzetet a piacszerzésre". Font Sándor szerint öt évvel ezelőtt a madárinfluenza-vírus miatt több tagállam tiltólistára tette a hazai baromfitermékeket, amely akkor jól jöhetett más országok termelőinek.

Fazekas Sándor agrárminiszter arról határozott, hogy a Németországból származó friss és fagyasztott sertéshúst és húskészítményt be kell jelenteni a hatóságoknál. Január elején több ezer csirkefarmot zárattak be Németországban dioxin-mérgezés gyanúja miatt, majd később sertéshúsokban is találtak dioxint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!