A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Az OECD szerint a legkorábban jövőre nőhet három százalékkal a magyar gazdaság

Vágólapra másolva!
Magyarország bruttó hazai terméke idén 2,7, jövőre pedig 3,1 százalékkal növekedhet, állítja a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). A legfejlettebb ipari államokat tömörítő fórum elemzői úgy vélik, jövőre az uniós határértéknél nagyobb hiány várható Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A magyar gazdaság növekedése az idén 2,7, jövőre pedig 3,1 százalékos lehet - derül ki a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) előrejelzéséből. A dokumentum szerint 2011-ben 2,6 százalékos többlet keletkezhet a magyar államháztartásban, ami az ágazati különadókból és a nyugdíjrendszer átalakításából adódhat össze. Jövőre ugyanakkor az uniós határértéket meghaladó, 3,3 százalékos lehet a hiány, állítja az OECD. A jelentés szerint a magyar gazdaságot jelenleg elsősorban az export hajtja, de várható a belső fogyasztás növekedése is.

A kormány előrejelzése eltér az OECD prognózisától. Mint az MTI emlékeztet rá, a kabinet szerint a költségvetési deficit idén 2,94 százalékos lesz, 2012-re viszont 2,5 százalékra mérséklődik. A kormány úgy számol, az idén 3 százalékos, jövőre pedig 3,5 százalékos gazdasági növekedés várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!