A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Magyar Nemzet: Amíg lehet, visszatartják a reálhozamot a nagy pénztárak

heti értékelés, Államadósság Kezelő Központ
Vágólapra másolva!
Az Államadósság-kezelő Központ minden érintett magánnyugdíj-pénztárnak visszautalta azt az összeget, amelyből megkezdhetik a reálhozamok kifizetését - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben. A lap információi szerint a kisebb kasszák már el is kezdték a kifizetéseket, a nagyobb pénzintézetek viszont visszatartják a reálhozamokat, amíg a törvény engedi.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az Államadóság-kezelő Központ már visszautalta a reálhozamok összegét a magánnyugdíj-pénztáraknak. A kisebb kasszák pedig már elkezdték utalni a tagi kifizetéseket, míg a nemzetközi hátterű, nagyobb pénzintézetek addig tartják vissza a reálhozamokat, amíg azt a törvényi szabályozás engedi - olvasható a napilap szerdai számában.

A nyugdíjreformról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy a pénztáraknak a reálhozamok kifizetését a visszaigényelt összeg jóváírását követő nyolc munkanapon belül teljesíteniük kell. A Magyar Nemzet azt írja, a legnagyobb nyugdíjpénztárak sem húzhatják tovább az utalások megkezdését augusztus első napjainál, amelyet augusztus végéig minden érintett megkaphat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!