A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Fellegi: A kínaiak "most és a jövőben" is vesznek magyar értékpapírt

Vágólapra másolva!
A pekingi olimpiai stadiont építő cég vezetőjével is tárgyalt Kínában Fellegi Tamás. A nemzeti fejlesztési miniszter szerint megbeszélésein a két állam közötti pénzügyi együttműködés új formái is szóba kerültek.
Vágólapra másolva!

A miniszter tárgyalt a kizárólagos állami tulajdonú China Investment Corporation (CIC) vezérigazgatójával, akivel megvitatták annak a lehetőségét, hogy a cég milyen módon tud a magyar gazdaságfejlesztésbe bekapcsolódni. "Ismerik Magyarországot, jártak nálunk, készítettek egy tanulmányt is, amelynek alapján készek a közeljövőben ismét eljönni és olyan közös forrású projektekről is tárgyalni, amelyek magyarországi és régiós befektetések megvalósítását jelenthetik" - foglalta össze a CIC-nél folytatott megbeszéléseit a miniszter.

Fellegi Tamás találkozott a kínai jegybank, a Kínai Népi Bank (PBOC) kormányzójával, Csou Hsziao-csuannal, aki megerősítette, hogy a kínai alapok, bankok vásárolnak magyar államkötvényeket és forintban denominált értékpapírokat.

A kérdésre, hogy a jelenre vonatkozott-e a megállapítás, a tárcavezető azt válaszolta, hogy "a jelenre és a jövőre". A megbeszélésen szóba kerültek még a két állam közötti pénzügyi együttműködés új formái is. Azt, hogy kínaiak magyar állampapírokat vásárolnak, Fellegi korábban Londonban, és most Pekingben is megerősítette már.

Fellegi Tamás úgy véli, Kína vár és arra számít, hogy az eurózóna országai mielőbb megteremtik a politikai feltételeket a válság kezelésére. A téma szóba került a legnagyobb kínai független hitelminősítő, a Dagong Global Credit Rating Co. vezetőivel folytatott megbeszélésen is. Fellegi szerint szóba került annak a lehetősége is, hogy a minősítő intézet valamilyen formában Magyarországon megjelenjen.

A nemzeti fejlesztési miniszter népes - több mint tucatnyi tagból álló - belső-mongoliai delegációval is találkozott, s elmondta: példaértékűnek tartja Debrecen városának gazdasági, kulturális és oktatási területen elindított együttműködését az autonóm területtel. "Kínával általában nem lehet együttműködni - jegyezte meg azzal, hogy tartományi, vállalati szinten kell megtalálniuk a városoknak, megyéknek a partnereket.

A miniszter beszámolt arról is, hogy egy több lábon álló jelentős kínai nagyvállalattal a Metallurgical Corporation of China (MCC) vezetőjével is reménykeltő tárgyalásokat folytatott. Ez a többségében állami tulajdonban lévő vállalat építette a pekingi olimpiai stadion, a Madárfészek acélszerkezetét - fűzte hozzá Fellegi Tamás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!