A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Japán és Kína közösen menti az EU-t

Vágólapra másolva!
A két évvel ezelőtti lépéshez hasonlóan ismét növelnék az IMF forrásait, hogy nagyobb védőhálót adhasson az európai adósságválság kezeléséhez. Kína és Japán, amelyek 2009-ben is részt vettek a pénzadásban, most közösen jelezték, hogy újra hitelt adnának az IMF-nek az EU támogatásához.
Vágólapra másolva!

Japán és Kína közösen segítene Európának megoldani az adósságválságot - jelentette be a japán pénzügyminiszter, Jun Azumi. A két ország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) forrásainak növelésével járulna hozzá nagyobb mértékben az adósságválság elleni közdelemhez.

A japán pénzügyminiszter Pekingben azt nyilatkozta, hogy Európának a több forrás jelentette nagyobb védőhálóra van szüksége annak ellenére, hogy a görög válság kezelésében sikerült előrelépni - írta a Bloomberg. Azumi a kínai alelnökkel és a kínai pénzügyminiszterrel találkozott, akiktől az európai segítségen kívül azt is kérte, hogy a gyorsan fejlődő ország tegye rugalmasabbá a valutáját. A két ország egyetértett az IMF-nek nyújtott többletforrással, valamint abban is, hogy az Egyesült Államokat is bevonnák a segítségnyújtásba.

A Bloomberg azt írta, a lépés ahhoz hasonlítana, mint amikor 2009-ben az IMF 500 milliárd dollárral növelte forrásait. Akkor az USA és Japán 100-100, az EU 178, Kína 50 milliárd dollárt tett a Valutaalapba.

Kína már korábban bejelentette, hogy segíti az európai kilábalást, de ehhez elvárásai is vannak, főként az, hogy az EU tegye világossá, hogyan akarja megoldani az adósságválságot. A kínai exporttermékek legnagyobb piaca az Európai Unió, ezért Kínának is komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy az európai tagállamok megoldják a válságot, és újra elkezdjenek fogyasztani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!