A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A férfiak egyéni versenyében Danyiil Medvegyev, míg a párosok küzdelmeitől a Carlos Alcaraz, Rafael Nadal páros búcsúzott a párizsi ötkarikás játékok tenisztornájának szerdai játéknapján. A 22-szeres Grand Slam-győztes klasszis számára véget ért az olimpia, és egyelőre kérdéses, láthatjuk-e még őt a jövőben Párizsban pályára lépni.

A negyedik helyen kiemelt orosz teniszező két játszmában kapott ki a kanadai Felix Auger-Aliassimétől, így a nyolcaddöntőben véget ért számára a torna. A férfiaknál Medvegyeven kívül minden esélyes, így a címvédő német Alexander Zverev, a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovics és a spanyolok négyszeres GS-bajnoka, Carlos Alcaraz is bejutott a legjobb nyolc közé.

Utóbbi viszont a spanyol álomduó tagjaként vereséget szenvedett a Roland Garros 14-szeres bajnoka, Rafael Nadal oldalán az amerikai Austin Krajicek, Rajeev Ram párostól. 

Nadal ezzel befejezte szereplését Párizsban, mert egyesben már korábban Djokovics ellen kiesett - 

írja az MTI. A régóta sérülésekkel küzdő 38 éves klasszis esetében egyelőre kérdéses a folytatás, könnyen előfordulhat, hogy többé már nem lép pályára legnagyobb sikerei helyszínén.

A nőknél a lengyel világelső, Iga Swiatek bár kisebb meglepetésre szettet vesztett Danielle Collins ellen, de amerikai riválisa a harmadik játszmában 4:1-es hátránynál feladta a küzdelmet.

Az amerikaiak egyik legnagyobb esélyese, Coco Gauff az egyéni búcsúja után egy nappal párosban és vegyes párosban is kiesett a párizsi ötkarikás játékokon.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!