A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Magyar lépésekre vár az IMF

Vágólapra másolva!
Akkor dönt az IMF a Magyarországgal folytatott tárgyalások megkezdésének időpontjáról, ha a gazdasági stabilitás irányába tett kézzelfogható lépéseket lát a kormánytól - mondta el újra a Nemzetközi Valutaalap külkapcsolati igazgatója egy csütörtöki washingtoni sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az IMF csütörtök esti washingtoni sajtótájékoztatóján Magyarország is szóba került. Gerry Rice, a Nemzetközi Valutaalap külkapcsolati igazgatója azt mondta, az, hogy mikor kezdik meg a tárgyalásokat Magyarországgal, attól függ, hogy milyen lépéseket tesz a kormányzat.

Mint mondta, kézzel fogható lépéseket kell látnunk, amelyek mutatják, hogy a magyar kormányzat elkötelezett minden olyan döntés meghozatalában, melyek a gazdasági stabilitáshoz szükségesek. Hozzátette, hogy az Európai Unió hatóságainak a támogatása is kell majd ahhoz, hogy sikerrel zárulhasson az új hitelprogramról szóló tárgyalás. Az IMF korábban a jegybank függetlenségének garantálást nevezte meg, mint a tárgyalások megkezdésének feltétele, illetve azt, hogy az Európai Bizottság feltételeit is teljesítse a magyar kormány.

Csütörtökön Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselet-vezetője is arról beszélt egy budapesti rendezvényen, hogy a magyar gazdaságpolitikának a stabilitásra és a növekedésre kell összpontosítania. Elmondása szerint az IMF folyamatos párbeszédet folytat a magyar kormánnyal, egyúttal hangsúlyozta: most sok minden múlik a magyar kormányon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!