A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Évente 140 ezer kerékpárt gyártana a Neuzer Esztergomban

Vágólapra másolva!
Az új gyár a tervek szerint 130 embert foglalkoztat majd.
Vágólapra másolva!

Átadták a Neuzer Kft. kerékpárgyárát kedden az Esztergomi Ipari Parkban. Az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyára teljes kapacitáson 130 főnek ad munkát, és évente 140 ezer kerékpár gyártására képes - közölte az átadáson a társaság tulajdonosa.

A hatezer négyzetméteres hasznos alapterületű üzem a technológiai és informatikai fejlesztésekkel együtt összesen mintegy 690 millió forint ráfordításával készült el, ebből 100 milliót telephely-fejlesztési pályázaton nyert a társaság - mondta Neuzer András. Megjegyezte, hogy a fejlesztés felkeltette a versenytársak figyelmét is, és egy szakmai befektető ajánlatot tett a cég megvásárlására, de nem jött létre az üzlet. Így a cég független maradt, azaz stratégiáját továbbra is a menedzsment határozza meg.

A Neuzer cégcsoport Magyarországon több mint 170 főt foglalkoztat, forgalma 2011-ben meghaladta a 3,6 milliárd forintot. Kizárólag saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat gyártanak, termékeiket saját hálózatukban értékesítik.

A vállalat kerékpárok értékesítéséből belföldön 2011-ben 1,4 milliárd forintos árbevételt ért el, hasonló összegű az EU-s országokból származó árbevétel. Az EU-s piacokon eladott 60 ezer kerékpár 64 százaléka Hollandiában, 17 százaléka Németországban talál gazdára.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!