A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nátrán: Mi akár már holnap tárgyalnánk az IMF-fel

Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára azt mondta, már csak egy felsővezetői döntéstől függ, mikor kezdődnek meg a tárgyalások. Szerinte nem függ össze a kezdés és az ECOFIN ülése a magyar támogatások befagyasztásáról.
Vágólapra másolva!

Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Gazdasági Rádiónak elmondta, hogy nagyon közel kerültek egymáshoz az álláspontok az IMF-EU és a magyar kormány között. Nátrán Roland a rádiónak azt mondta, már csak egy felsővezetői döntéstől függ, mikor kezdődnek meg a tárgyalások.

Nátrán szerint "nincs összefüggés az ECOFIN-ülés és a tárgyalások elkezdése között", vagyis azt mondta, hogy a magyarországi uniós támogatások esetleges befagyasztása nem befolyásolja, hogy mikor kezdődjenek a hivatalos tárgyalások. "Mi akár holnap készek vagyunk azokat megkezdeni" - mondta. A Gazdasági rádió oldalán korábban pontatlanul jelent meg az interjú szöveges idézése, ott az "ez akár néhány napon belül is megtörténhet" szöveg szerepelt. Ez félrevezető, mivel nem feltétlenül indul el a tárgyalássorozat.

A szakmai kérdésekben, az államháztartás állapotát, a bankrendszert vagy a pénzügyi felügyeletet érintő kérdésekben nagyon közeliek a nemzetközi szervezetek és a magyar kormány céljai - mondta Nátrán Roland.

Jól mutatja ezt, hogy a forint hétfő reggeli gyors gyengüléséhez hozzájárult, hogy Szijjártó Péter kormányszóvivő arról beszélt, egy-két ügyben elhúzódhat a vita az Európai Unióval.

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a múlt csütörtökön azt mondta, csak a második negyedévben várható a megegyezés, januárban viszont ugyancsak ő még az első negyedévről beszélt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!