Nem engedné ki a görögöket az eurózónából Merkel

Vágólapra másolva!
A német kancellár úgy véli, az euróövezet sokat gyengülne, ha nem tudná vagy akarná megmenteni Görögországot.
Vágólapra másolva!

Hatalmas tévedés lenne engedni, hogy a görögök kikerüljenek az euróövezetből - jelentette ki Angela Merkel német kancellár a BBC Newsnight műsorában. Ezért, tette hozzá, Németország minden megtesz a zóna egyben tartásáért.

A német vezető igyekezett megnyugtatni az aggódókat is, mint mondta, a közösség megtanulta a kötelező leckét, így el tudja kerülni, hogy mások is a görögökéhez hasonló helyzetbe kerüljenek. Egyben elismeréssel szólt arról is, hogy a brit kormány is megszorító intézkedésekről döntött.

Németországnak kulcsszerepe volt a Görögországnak nyújtott segítségben - emlékeztet a BBC, majd hozzáteszi: sokaknak az a véleménye, hogy a helyzet még mindig nem rendeződött teljesen, akár újabb mentőcsomagokra is szükség lehet. Maga Merkel úgy véli, a görög gazdasági talpra állás hosszú és nehéz folyamat lesz, ám Athén azt állítja, hogy mindenképpen maradni akarnak az euróövezetben. Ezt pedig a kancellár szerint Európának tiszteletben kell tartania.

"Nem mondhatjuk senkinek, hogy tovább már nem akarunk titeket" - fogalmazott Merkel, aki szerint ez ráadásul rendkívüli módon gyengítené is az övezetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!