Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Egymilliárdos villamentés indul Győrben

Vágólapra másolva!
A  Leier Kft. egymilliárd forintos beruházással újítja fel a Győr belvárosában lévő romos Schlichter-villát, amelyből cégszékház lesz.
Vágólapra másolva!

Legalább egymilliárd forintos ingatlanfejlesztésbe kezd Győr belvárosában az elsősorban építőanyagok forgalmazásával foglalkozó Leier Immo Kft. - jelentette be csütörtökön, sajtótájékoztatón Mártonné Baj Márta, az osztrák tulajdonú építőipari vállalkozás ügyvezető igazgatója.

A cég 240 millió forintért vásárolta meg a győri vasútállomás és a buszpályaudvar, valamint a Leier City Center irodakomplexum közvetlen szomszédságában álló, romos Schlichter-villát. A jövő év végére műemléki védettségének megfelelően felújítják - bank- vagy cégszékháznak alkalmassá téve - az épületet, amelyet semmiképpen nem kívánnak eladni.

Sági Géza, a korábbi tulajdonos, a városi vagyonkezelő Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, korábban 300 millió forintért hirdették meg a háromezer négyzetméteres telken álló, mintegy 250 négyzetméteres, a 19. század végén épült villát, amelyhez mintegy 300 négyzetméternyi melléképület is tartozik. Miután nem találtak vevőt a házra, több körben tárgyaltak a Leierrel, amely végül 100 millió forintot készpénzben fizet, 140 millióért pedig saját építőanyagait adja, a listaárnál harminc százalékkal olcsóbban - tette hozzá.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről