A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Külföldi bólintásokra vár a kormány az MNB-törvénnyel

Vágólapra másolva!
A jövő héten kerülhet a parlament elé a jegybankról szóló új törvény, és június végéig el is fogadhatják - mondta az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Mihály. Varga közölte, most arra várnak, hogy minden érintett fél jóváhagyja a vitatott szabályozást.
Vágólapra másolva!

Várhatóan jövő héten nyújtja be a kormány a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosított verzióját - mondta az m1 reggeli műsorában Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter. Varga úgy fogalmazott, hogy az utolsó simításokat végzik a törvényen.

Korábban már bekerült a parlament elé egy törvénytervezet, de Varga kérésére levették a napirendről. Varga azért kérte ezt, mert az Európai Központi Banknak kifogásai voltak a szöveggel kapcsolatban. Az EKB aggályosnak tartotta, hogy a monetáris tanács tagjainak száma változtatható, és kinevezhető egy harmadik alelnök.

Varga a péntek reggeli interjúban azt mondta, "tudunk olyan pontot találni, amely mindenki számára elfogadható". A miniszter nem közölt részleteket az EKB által kifogásolt elemről, csak annyit mondott, hogy a stratégiai döntések a monetáris tanácsnál lesznek, a menedzselés pedig a jegybank vezetésénél marad.

A Kossuth Rádióban sugárzott interjúban Orbán Viktor is beszélt az MNB-törvényrl, és azt mondta, a kormánynak nem fűződik semmilyen különleges érdeke ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank mostani vezetősége mandátumának lejártáig kinevezzenek egy harmadik alelnököt. "Van egy törvényünk, amely szerint ez lehetséges, a törvényt nem fogjuk módosítani, de szívesen megállapodunk arról, hogy a mostani jegybankelnöki vezetés mandátumának lejártáig nem nevezünk ki új alelnököt" - mondta a miniszterelnök.

Varga arra számít, hogy június végéig elfogadja a parlament az új törvényt. Hozzátette, most arra várnak, hogy minden érintett fél - így az MNB, az EKB és az IMF - is rábólintson a tervezetre. A miniszter szerint ha ez megtörténik, akkor megnő az esélye, hogy már nyáron meginduljanak a magyar kormány által tavaly ősszel kért pénzügyi segítségről szóló tárgyalások.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!