Három cégre szedték a Coca-Cola-birodalmat

Vágólapra másolva!
Három cégbe szervezik át a Coca-Colát, amelyek élére a cégnél dolgozó vezetőket ültettek. A Coca-Cola növelni tudta ugyan az eladásait, de a költségek emelkedése miatt veszteséges volt a második negyedévben.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal szerint vezetőket cserél a nemzetközi Coca-Cola vállalat, hogy ezzel pörgesse fel az üzletet, amely fut ugyan, de kedvezőtlen jeleket mutat.

Az üdítőital-gyártó három egységbe szervezi a vállalatcsoportot: a Coca-Cola International, a Coca-Cola Americas és a Bottling Investments Group, a palackozó vállalat fogja alkotni a csoportot.

Ahmet Bozer veszi át az első vállalat vezetését, amely Európáért, a Eurázsiáért, a Csendes-óceáni térségért és Afrikáért felel majd. A dél- és észak-amerikai piacot Steve Cahillane veszi át, akinek több mint 20 éves tapasztalata van nemzetközi üdítőforgalmazásban. Mindketten a cégnél dolgoznak már. Az Észak-Amerikán kívüli palackozásért felelős vállalat élén marad Irial Finan. Mindhárom vezető Muhtar Kentnek, a Coca-Cola elnök-vezérigazgatójának jelent majd.

A vállalat hiába növelte 2,7 százalékkal az eladási mennyiséget a második negyedévben, a nyereség 0,4 százalékkal visszaesett a költségek emelkedése miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!