Veszik, de nem eléggé a Samsung telefonokat

Vágólapra másolva!
A telefonok eladásával hiába állt jól a Samsung, a társaság negyedéves bevételi eredménye nem a várakozásoknak megfelelően alakult. A Galaxy S III 7 milliós eladással robbant be, és máris hiány alakult ki belőle.
Vágólapra másolva!

A vártnál kisebb bevételt ért el a Samsung, a világ legnagyobb televízió- és mobiltelefon-gyártó vállalata, és ez arra utal, hogy az európai adósságválság visszafogja a keresletet.

A Bloomberg szerint a várt 43,4 milliárd dollár helyett csak 41 milliárd jött be az eladásokból, ami annak ellenére kiábrándító, hogy a üzemi eredmény rekordmagasságba emelkedett.

A telekommunikációs üzletág jelentősen emelkedhetett, a Bloomberg elemzői becslése szerint jóval több mint megduplázódhatott. Az okostelefonokból 50 millió darabot adhattak el a második negyedévben egy szöuli elemző becslése szerint. Elmondása szerint a becslését rontotta amiatt, mert az olcsóbb készülékek piacán erős a verseny a ZTE-vel és a Huaweijel.

A Galaxy S III-ból, a gyártó legújabb okostelefonjából eddig 7 millió darabot adhattak el júniusban, vagyis a piacra lépés utáni hónapban. A darabszám alacsonyabb a vártnál, a Bloomberg szerint azért, mert egyes alkatrészekből hiány alakult ki. Az amerikai nagy kereslet kielégítésében keletkezett gondok átmenetiek - reagált a Samsung.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!